facebook

ДепартаментЧужди езици и култури

Актуално

2888245-copy_678x410_crop_478b24840a
16.05.2023 14:40

Професията „Учител по немски език“ като образователна мисия и възможност за кариерно развитие

Семинар в рамките на Клуб „Приятели на немския език“

Галерия УниАртОрганизатор:
департамент „Чужди езици и култури“

Водещи:
д-р Аксел Байер, Ирина Мартинова – Гьоте-институт


Модератори:
доц. д-р Елена Савова, гл. ас. Анелия Ламбова, преп. Росица Василева - НБУ


Участници:
студенти, дипломанти и алумни от БП „Германистика (с втори чужд език английски)“, и МП „Лингводидактика“, ученици и учители от гимназии


Целта на събитието е да се популяризират възможностите за реализация и кариерно израстване пред завършващите БП „Германистика (с втори чужд език английски)“ и МП „Лингводидактика“ с немски език и чрез това – да се допринесе за повишаване на привлекателността на програмите за потенциални кандидат-студенти.

Д-р Аксел Байер и г-жа Ирина Мартинова ще говорят за значимостта на професията „учител по немски език“. Те ще представят възможностите за реализация и за усъвършенстване на компетенциите на учителя по немски език, които Гьоте-институт предлага. Преподаватели и студенти от НБУ ще представят сътрудничеството на програмите от НБУ с Гьоте-институт и възможностите, които предлага то при университетската подготовка на учители по немски език.    


Д-р Аксел Байер е заместник-директор на Гьоте-институт и ръководител на Езиковия отдел. Ирина Мартинова е референт за езикови курсове и изпити в Гьоте-институт.

Доц. д-р Елена Савова, гл. ас. Анелия Ламбова и преп. Росица Василева са преподаватели в НБУ – Департамент „Чужди езици и култури“.